Hulst – supermarkt Stationsplein

Relocatie Aldi supermarkt BACK-terrein

Aldi is landelijk bezig met een revitaliserings- en moderniseringsslag. Huidige locaties worden heroverwogen en waar nodig gesloten of verplaatst.

In Hulst is Aldi momenteel gevestigd aan de westzijde van het BACK-terrein in de oksel van het gebouwencomplex. Aldi wil deze supermarkt echter uitbreiden en dat is op die locatie niet mogelijk. Ook is de huidige locatie van de winkel logistiek lastig.

Door Omega Projectontwikkeling bv is er om die reden in opdracht van Aldi gezocht naar een alternatief. Dat is gevonden in het vrije perceel aan de zuidzijde van het BACK-terrein. Ten behoeve van de bouw van de supermarkt wordt de naastgelegen woning en het magazijngebouw (behorende bij Garagebedrijf van der Poel) gesloopt.

De versterking van het huidige aanbod op het BACK-terrein met deze nieuwe Aldi supermarkt wordt door het college van burgemeester en wethouders van Hulst toegejuicht. De winkel krijgt een groter vloeroppervlak, een goed zichtbare entree, een goed georganiseerde logistiek en het milieu zal er hoog in het vaandel staan.

De benodigde parkeerplaatsen voor de nieuwe supermarkt worden op het terrein aangelegd. Deze zullen aansluiten op het bestaande parkeerterrein van Albert Heijn. Hierdoor ontstaat één aaneengesloten parkeerterrein.

Status: start Aldi Hulst einde 2018

Media:
22-06-2016: Hulst krijgt grootste Aldi