Hulst – supermarkt Stationsplein

Relocatie Aldi supermarkt BACK-terrein

Aldi is landelijk bezig met een revitaliserings- en moderniseringsslag. Huidige locaties worden heroverwogen en waar nodig gesloten of verplaatst.

In Hulst was Aldi voorheen gevestigd aan de westzijde van het BACK-terrein in de oksel van het gebouwencomplex. De door Aldi gewenste uitbreiding was op die locatie niet mogelijk en de logistiek van die locatie was onvoldoende.

Door Omega Projectontwikkeling bv is er om die reden in opdracht van Aldi gezocht naar een alternatief. Dat is gevonden in het vrije perceel aan de zuidzijde van het BACK-terrein. Ten behoeve van de bouw van de supermarkt is de naastgelegen woning en het magazijngebouw (behorende bij Garagebedrijf van der Poel) gesloopt.

De versterking van het huidige aanbod op het BACK-terrein met deze nieuwe Aldi supermarkt werd door het college van burgemeester en wethouders van Hulst toegejuicht. De winkel kreeg een groter vloeroppervlak, een goed zichtbare entree, een goed georganiseerde logistiek en het milieu staat er hoog in het vaandel.

De benodigde parkeerplaatsen voor de nieuwe supermarkt zijn op het terrein aangelegd en sluiten aan op het bestaande parkeerterrein van Albert Heijn waardoor één aaneengesloten parkeerterrein is ontstaan.

Status: gereed, gerealiseerd 2019

Media:
25-09-2019: Aldi opent nieuw pand in Hulst: ‘Kat in ’t BACKie!